De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op zaterdagmorgen omstreeks 05.30 uur in het uitgaanscentrum waarbij een groep buitenlandse militairen (Duitsers en Noren) werd overvallen door een groep van vermoedelijk vier negroïde mannen. De getuigenoproep werd eerder gedaan. Er werd toen echter van uitgegaan dat het om een vechtpartij ging.

In de Spoorstraat/Koningstraat werden twee Nederlandse blanke mannen achterna gezeten door een groepje van 3 of 4 negroïde mannen. De mannen wisten te ontkomen door door een groep buitenlandse militairen te rennen. Toen ook de achtervolgers door de groep Duitse en Noorse militairen wilde lopen werden ze opgehouden. Hierop richten de negroïde mannen zich tegen de militairen, die duidelijk zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerden. De militairen werden bedreigd en moesten hun geld afgeven, waarbij twee van de negroïde mannen plotseling een mes in hun handen hadden en op de groep militairen begon in te steken. Twee militairen liepen daarbij steekwonden op. Een derde werd hard op zijn hoofd geslagen. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Na behandeling mochten zij het ziekenhuis weer verlaten. Een van de slachtoffers heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot beroving, met name de twee Nederlandse mannen die in eerste instantie achterna werden gezeten. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

bron:Politie Noord Holland Noord