De Lappendag in Hoorn is maandag enigszins onrustig verlopen. Een dag waarop 18 personen zijn aangehouden voor verschillende overtredingen. Daarnaast werd door de politie een grote hoeveelheid alcohol in beslag genomen. Eà©n persoon werd in verzekering gesteld.

 

Veel alcohol
In de ochtenduren en het begin van de middag was er sprake van een gemoedelijk sfeer. Het publiek, dat in grote getale aanwezig was, vermaakte zich prima. In de loop van de middag werd de stemming echter grimmiger, vermoedelijk veroorzaakt door het overmatig gebruik van alcohol, al dan niet in combinatie met drugs.

Charge
Ondanks dat bekend was gemaakt dat het verboden om alcohol bij zich te hebben op de openbare weg, werd een grote hoeveelheid drank in beslag genomen zoals bier en sterke drank die was overgegoten in frisdrankflessen.

Aan het eind van de middag ontstond een vechtpartijtje op de Grote Noord. Nadat de politie drie personen had aangehouden, keerde het aanwezig publiek zich tegen de politie. Er werd naar de politie gegooid met onderdelen van marktkramen en stenen. Hierop werd een charge uitgevoerd waarna de rust weerkeerde.

Aanhoudingen
Over de hele dag werden in totaal 18 personen aangehouden voor ondermeer openbare dronkenschap, openlijke geweldpleging, mishandeling en het verstoren van de openbare. Zeventien van hen zijn na verhoor in de loop van de avond/nacht weer in vrijheid gesteld. Eà©n persoon werd in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

Inzet politie
De inzet van de politie was in vergelijking met andere jaren ongeveer hetzelfde. Dit jaar werd voor het eerst gebruik gemaakt van medewerkers van het politiebiketeam. Daarnaast waren alle agenten die betrokken waren bij dit evenement waren gekleed in opvallende hesjes.

bron:Politie Noord Holland Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular