Vanaf zaterdagochtend 18 juni tot en met maandagochtend 18 juli a.s werkt ProRail non-stop aan het traject Woerden-Harmelen. Dit is de laatste grote stap voordat de twee nieuwe sporen in december in dienst gaan. Wat gaat er gebeuren?

In het gehele gebied wordt gewerkt aan de sporen, bovenleiding, kabels en het beveiligingsysteem. Om werk met werk te combineren vindt ook een spoorvernieuwing tussen vrije kruising 't Vinkje en Oudewater plaats. De overweg in de Papekopperdijk zal als gevolg hiervan van 18 juni 01:00 uur tot 20 juni 05:00 uur afgesloten zijn. Een omleidingroute wordt ingesteld.

Woerden
Het relaishuis dat vlakbij station Woerden staat wordt gesloopt en het zuidelijke noodperron verwijderd. Hierdoor komt ruimte vrij om het spoor te verleggen. Tevens vinden werkzaamheden aan de bovenleiding en beveiliging plaats. De aan- en afvoer van machines en materialen gebeurt via een speciale werkinrit vanaf de rotonde op de Steinhagenseweg (Beneluxlaan).

Harmelen
Het zuidelijk dek van het viaduct over de Leidschestraatweg gaat een stukje omhoog zodat dit spoor op gelijke hoogte komt te liggen met de andere sporen. Hiervoor moet het huidige zuidelijke spoor en de bovenleiding over een lengte van ongeveer 1 km  worden opgebroken. De aannemer hoogt de  baan met zand op, waarna een nieuw spoor met nieuwe bovenleiding wordt teruggebouwd. Vervolgens worden de sporen voegloos gemaakt. Tevens brengt de aannemer de fundering voor de geluidschermen aan. Nabij de Putkop komen twee nieuwe hogesnelheidswissels.

Om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken is voor verschillende aan- en afvoerroutes gekozen. Vooral tijdens de eerste tien dagen is transport via de weg noodzakelijk omdat het nieuwe spoor niet beschikbaar is. Zodra dit spoor gereed is zal ook transport via spoor plaatsvinden. Bij de tijdelijke werkinrit aan de zuidzijde van de Putkoptunnel staat van 07:00 uur tot 22:00 uur een verkeersregelaar, fietsers worden plaatselijk omgeleid.

Treinverkeer
In het weekend van 18 en 19 juni is door de werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk. In de weekenden van 2, 3 en 9, 10 juli rijden tussen Woerden en Breukelen geen treinen. NS zet bussen in. Voor meer informatie over de dienstregeling kijk op www.ns.nl of bel met 0900-1475 (à¢?¬ 0,35 p.m.)

Meer informatie
Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de spoorverdubbeling Woerden - Harmelen. Over een lengte van ongeveer 9 kilometer worden twee extra sporen aangelegd. Eind 2005 kunnen de treinen van deze capaciteitsuitbreiding gebruik maken.

bron:Pro Rail