(Persbericht) Veel startende ondernemers kampen met de vraag wat men kan doen aan marketing met een beperkt budget. Na veel speurwerk op internet komt men al snel uit bij social media marketing. Maar hoe werkt dit? En waar te beginnen? Om de juiste keuze te maken worden hieronder wat veelgestelde vragen beantwoord.

Waarom is sociale media marketing een belangrijke onderdeel van een marketingcampagne?

Social Media biedt u de mogelijkheid om uw boodschap te verspreiden onder een grote massa mensen. U kunt het vergelijken met het verkondigen van uw boodschap in een gevuld stadion met mensen die bereid zijn naar u te luisteren, mits uw boodschap vriendelijk, informatief en de ontvanger iets te bieden heeft. Er zijn enorm veel social media marketing mogelijkheden op social media platformen.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van sociale media marketing?

Het feit dat het grootste deel van de sociale media websites gratis is, is slechts een van de vele voordelen die het biedt. Alhoewel het gebruiken van sociale media misschien niets kost in geld, moet u er wel rekening mee houden dat een goede campagne op sociale media veel tijd, inspanning, enthousiasme en doorzettingsvermogen vergt. Als u niet bereid bent om de hierboven genoemde eigenschappen uit te voeren, dan is het verstandiger dat u naar andere vormen van marketing gaat zoeken.

Welk type sociale media is voor mij beschikbaar?

Er zijn enkele zeer bekende sociale media platformen die iedereen met een beetje onderzoek kan gebruiken voor hun sociale media marketing campagne. De bekendste platformen zijn Facebook, Youtube, MySpace en Twitter. Daarnaast zijn er nog tientallen andere platformen waar men gebruik van kan maken. De hierboven genoemde platformen hebben de meeste gebruikers en zijn daarom uitermate geschikt voor een social media marketing campagne.

Hoe weet ik welke sociale media platform ik moet kiezen voor mijn social media marketing campagne?

Het beste antwoord hierop zou zijn om de gebruikers en de gemiddelde leeftijd van de personen die gebruik maken van deze social media websites te vergelijken met wat u te bieden heeft. Als u bijvoorbeeld naar Facebook kijkt dan ziet u dat men wereldwijd 500 miljoen gebruikers heeft uit verschillende landen, leeftijdsgroepen en achtergronden. U kunt zich wel voorstellen dat er tussen deze personen zeker geïnteresseerden zitten die u kunt benaderen om fan of vriend van u te worden.

Myspace daarentegen is meer geschikt voor een jongere generatie, daarnaast kunt u hier veel artiesten vinden. Als uw bedrijf zich richt op deze groep mensen dan is het verstandig om uw campagne op dit platform te starten en hier volgelingen te genereren.

Het is dus eigenlijk van belang om te leren welke mensen welk platform gebruiken om te communiceren en deze te vergelijken met uw aanbod. Als u dit heeft gedaan kunt u een keuze maken welk platform het beste aansluit bij uw product of boodschap. U kunt er ook voor kiezen om uw social media marketing boodschap op meerdere platformen te verspreiden, hierdoor vergroot u uw kans om gehoord te worden.

Welk platform u ook kiest Guorilla Media kan u helpen met het vergroten van uw bereik en het hypen van uw product, merk of boodschap. kijk op www.guorillamedia.com of www.guorillamedia.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular