Zowel in een winkel aan het Van Loenshof in Enschede als in een winkel aan het H.J. van Heekplein aldaar en in een winkel aan de Fazantstraat in die plaats werden maandag winkeldieven betrapt door oplettend winkelpersoneel en goed functionerende beveilingsapperatuur. Omdat het ging om verdachten die van meerdere misdrijven worden verdacht zijn ze alle drie opgesloten.

Op maandag 14 november werd omstreeks 11.30 uur een diefstal gemeld bij een winkelbedrijf aan het Van Loenshof in Enschede. Een 40-jarige Enschedeër had daar enkele goederen afgerekend bij de kassa. Echter na het passeren van de detectiepoortjes ging het alarm af. In zijn kleding werden een aantal goederen ter waarde van 6.88 euro aangetroffen, welke niet door de man waren betaald. De politie hield de 40-jarige verdachte aan. Na overleg met justitie is de verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.

Omstreeks 16.30 uur die dag werd door de beveiliging van een winkelbedrijf aan het HJ van Heekplein in Enschede een man betrapt op diefstal van parfum. De politie hield de verdachte aan. De verdachte, een 28-jarige Enschedeër betrof een actieve veelpleger. De 28-jarige is in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld en opgesloten tot zijn voorgeleiding.

Diezelfde dag omstreeks 17.00 uur zag het personeel van een winkel aan de Fazantstraat in Enschede hoe een man een fles shampoo in zijn jaszak stopte, zonder deze bij de kassa af te rekenen. Tijdens het wachten op de politie zag de verdachte kans te ontkomen. Hij was via een raam naar buiten gesprongen. Het winkelpersoneel was hem toch te vlug af en wist hem weer te pakken te krijgen. De politie hield de verdachte, een 41-jarige Enschedeër aan.
De verdachte betreft een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten.
 
bron:Politie Twente