Veelzijdig 10- daags Zomerfestival voor jong en oud in AlkmaarVan vrijdag 29 juli t/m zondag 7 augustus vindt in Alkmaar het 10- daags cultureel Zomerfestival plaats. Een evenement dat bol staat van de culturele activiteiten op verschillende locaties.

Karavaan
Karavaan heeft diverse voorstellingen geprogrammeerd in de Huisvuilcentrale, in het gebouw van Kunsteyssen, in de Grote Kerk Alkmaar, op het Canadaplein en in Theater De Vest. Op het Canadaplein kan het publiek genieten van straattheater, is er een Kleinkunstmiddag en het driedaagse straattheaterfestival ´Not The Cheesemarket'.

Straattheaterconcours
Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli vanaf 13.30 uur laten zo'n 20 nieuwe straattheatergroepen met namen als ´Hemelse Massage', ´Harrie Harrewar', ´Pek en Veren' en ´Soepsisters' tijdens het straattheaterconcours zien wat ze kunnen. Er zijn vele humoristische, kleurrijke en fysieke voorstellingen, gewaagde jongleertrucs en bijzondere steltenanimaties. Per dag benoemt het publiek de winnaar van de publieksprijs. De winnaar van de vakjuryprijs wordt geprogrammeerd in Karavaan 2006 en wordt op zaterdag 30 juli aan het eind van de middag bekend gemaakt.

Kleinkunstmiddag
Met Mylène D'Anjou en Kasper van Kooten belooft zondagmiddag 31 juli een middag vol mooie liedjes te worden. Mylène D'Anjou wordt ook wel "de diva zonder pardon" genoemd. Eén stap op het podium verandert haar in een ster die begrijpt wat een show in het theater werkelijk inhoudt. Met haar grandioze stem als onvermoeibaar wapen verovert ze de harten van haar publiek volledig. Kasper van Kooten, meer dan de zoon van, is een zeer talentvol artiest en muzikant. Vorig jaar bracht Kasper zijn album ´Live' uit. Tijdens deze kleinkunstmiddag, die om 14.30 uur begint, zingt hij, begeleid door zijn band, liedjes van dit album.
.

Straattheaterfestival Not The Cheesemarket
Drie dagen lang straattheateracts op het Canadaplein! Het altijd populaire internationale Not The Cheesemarket biedt het publiek veel kijkplezier. Een vast onderdeel van het festival zijn de straattheateracts van Karavaan. Er zijn o.a. hilarische optredens van Theatergroep Zonder Olga, Corrie en Agaath (voorheen de Zwoelie Troelies), feestelijke noten van Sâlt en spectaculaire dansvoorstellingen van de Franse groepen Tango Sumo en Ex Nihilo Rouge. De optredens zijn doorlopend te bewonderen op vrijdag 5 augustus en zaterdag 6 augustus van 14.00 uur tot 22.00 uur en op zondag 7 augustus van 14.00 -17.00 uur.

Alle bovenstaande optredens zijn gratis toegankelijk.
Voor de voorstellingen die in het kader van het Zomerfestival op overige locaties worden georganiseerd (Grote Kerk Alkmaar, Kunsteyssen en Huisvuilcentrale) verwijzen wij u naar www.karavaan.nl.

bron:Gemeente AlkmaarComments are closed.
%d bloggers liken dit: