Dinsdagochtend om 10.00 uur is een persconferentie gehouden in het perscentrum van de gemeente Onderbanken. U treft hier een kort verslag daarvan aan. Maandagavond is tot 22.10 uur doorgegaan met de kap van de bomen. Er zijn nog vier boomhutten waarin zich naar schatting  van de politie zo'n 20 personen bevinden. Men probeert de actievoerders te overreden naar beneden te komen. Lukt dit niet dan zullen zij op veilige wijze uit de bomen verwijderd worden. Dit geldt ook voor de persoon die nog steeds onder de grond zit.

Er zijn intussen 62 personen aangehouden waarvan 11 personen zijn vastgenomen. Van deze 62 personen zijn er slechts 2 personen afkomstig uit Schinveld. Aan de actievoerders wordt eten, drinken en dekens verspreid om te voorkomen dat zij ziek worden of dat er ongelukken gebeuren. Burgemeester Zuidgeest geeft aan dat de rol van ordehandhaver gedeeltelijk is omgevormd tot hulpverlener. Medische hulp is ook voorhanden.

De kap van de bomen verloopt nog steeds volgens planning. Dinsdagmorgen vond er een demonstratie plaats voor het gemeentehuis van de gemeente Onderbanken waaraan zo'n 75 mensen deelnamen.
bron:Gemeente Onderbanken