De politie heeft 5 jongeren aangehouden op verdenking van diefstal, heling en betrokkenheid bij een criminele organisatie. Maandag 27 juni zijn vijf jongeren in hun woningen in Venlo en Blerick aangehouden. De woningen en een aantal garages zijn vervolgens doorzocht. Bij de doorzoekingen heeft de politie diverse wapens en gestolen goederen aangetroffen en in beslag genomen.

De vijf jongens van 16, 17 (2x), 18 en 19 jaar ´ afkomstig uit Venlo en Blerick - die op maandag 27 juni zijn aangehouden worden verdacht van diefstal, heling van gestolen goederen en betrokkenheid bij een criminele organisatie. Bij de doorzoekingen trof de politie een aantal scooters en scooteronderdelen aan, die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Ook werden twee gasalarmpistolen, diverse messen en een pepperspray in beslag genomen. De vijf verdachten maken deel uit van een criminele organisatie of ze hebben er directe contacten mee. Het vijftal is in verzekering gesteld en wordt woensdag 29 juni voorgeleid bij de rechter commissaris.

Het toenemende aantal scooterdiefstallen in Venlo was begin dit jaar aanleiding voor de politie om een onderzoek op te starten. In de loop van het onderzoek bleek dat een groep jongeren uit Venlo verdacht werd van deze feiten. Bij de inventarisatie van de jeugdgroepen, die de regio Limburg-Noord in maart uitvoerde, bleek dat er sprake is van à©à©n criminele jeugdgroep. De politie stelt deze jeugdgroep verantwoordelijk voor de hiervoor genoemde zaken. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Bron:Politie Limburg-Noord