Zaterdagmiddag heeft de politie de directe omgeving van de parkeergarage aan de Ridderstraat in Nijmegen tijdelijk afgesloten voor publiek. Nadat een passant een verdacht pakketje zag liggen, nam de politie geen enkele risico en schakelde het Explosieve Opruiming Commando van de Koninklijke Landmacht in. Uiteindelijk bleek deze gevulde schoen ongevaarlijk.

Om 13.30 uur kreeg de politie de melding dat er een verdacht pakketje op straat lag, in de buurt van de Eiermarktgarage. Een bomexpert van de politie Gelderland-Zuid vertrouwde het niet helemaal en informeerde het EOC. In afwachting van deze deskundigen werd de Ridderstraat deels afgezet. Automobilisten die met hun auto de parkeergarage wilden verlaten, konden via een nooduitgang aan de Grotestraat de garage en het centrum uitrijden. Uit voorzorg was ook de brandweer en ambulancedienst aanwezig.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een schoen, waarin een onderdeel van een fototoestel zat dat met tape en enkele draden vastzat. Om 16.30 uur is het afgezette gebied weer vrijgegeven aan het toegestroomde publiek en zijn de hulpdiensten vertrokken. De politie heeft het pakketje meegenomen.
 
bron:Politie Gelderland Zuid