Dinsdagochtend 13 december is een 26-jarige man in zijn woning in Franeker aangehouden. De man wordt er van verdacht de McDonalds in Goutum op donderdag 20 oktober omstreeks 04.25 uur in brand te hebben gestoken. De verdachte heeft bij de politie een bekennende verklaring afgelegd.

Uit onderzoek van de beveiligingscamera van McDonalds is gebleken dat in de bewuste nacht een personenwagen voor het pand was gesignaleerd. Dit betrof een witte Toyota Starlet. De verdachte was eigenaar van dit voertuig.
In het onderzoek werd een aantal getuigen gehoord, hierbij kwam de aangehouden persoon eveneens als verdachte naar voren. De combinatie van de witte Toyota Starlet en de getuigenverklaringen bracht de politie op het spoor van de verdachte.

De man geeft voor de reden van de brandstichting een onsamenhangende verklaring.

De politie heeft met acht rechercheurs continu aan deze zaak gewerkt. Nogmaals kan worden verklaard dat er geen relatie bestaat tussen de brand van de McDonalds en de brand in de FEBO te Leeuwarden, op maandag 24 oktober van dit jaar. De verdachte zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

bron:Politie Friesland