Dinsdagmorgen heeft de politie een 26-jarige inwoner uit Oss aangehouden als verdachte van diefstal van een scooter in augustus vorig jaar in Berghem (Noord-Brabant). De man wordt op het politiebureau nader over deze zaak gehoord. Ook onderzoekt de politie of er sprake is van betrokkenheid van deze scooter bij een schietincident in Dreumel op zondag 22 januari jl.

Die zondagavond werd omstreeks 22.15 uur een 13-jarige jongen door een nog onbekend persoon in zijn woning in De Bouwing neergeschoten. De 13-jarige raakte daarbij ernstig gewond. De schutter heeft mogelijk gebruik gemaakt van de scooter die vorig jaar in Berghem werd gestolen. Kort na het schietincident werd deze scooter brandend langs de Waaldijk achtergelaten. Nader onderzoek, onder meer door de Technische Recherche, wees al snel uit dat de aangetroffen scooter van diefstal afkomstig was.
Naar aanleiding van het schietincident is een grootschalig politieonderzoek opgestart. Een rechercheteam van 25 politiemensen werkt hieraan mee. In een uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdagavond 14 februari, om 19.30 uur op NED 1, wordt nog eens extra aandacht aan deze zaak besteed.
 
bron:Politie Gelderland Zuid