De politie heeft op maandag 9 januari 2006 een 15-jarige jongen uit Kerkrade aangehouden als verdachte in een onderzoek naar een ernstig zedenmisdrijf waarvan een 12-jarig meisje uit Kerkrade het slachtoffer werd. Het feit vond plaats op donderdag 1 december 2005. Omstreeks 19.00 uur liep het slachtoffer met haar hond in het groengebied aan de Hamstraat-Doretheagracht. Daar werd zij op zeker moment door een onbekende persoon aangesproken, waarna deze zich aan haar vergreep.

De verdachte werd aangehouden nadat het slachtoffer hem op woensdag 4 januari tijdens een bezoek aan de Jumbo-Supermarkt aan het Carboonplein in Kerkrade herkend had en er naar aanleiding daarvan een "Kort Politiebericht" op de regionale televisie werd uitgezonden. Dit leverde een aantal bruikbare tips op. Op grond hiervan kon de verdachte worden opgepakt.
In het onderzoek werkte de politie Limburg-Zuid nauw samen met de politie van het Polizeipresidium Aken. Van Duitse en Nederlandse zijde hebben circa 30 politiemensen aan het onderzoek samengewerkt. Daarbij was er een belangrijke rol weggelegd voor wijk- en jeugdagenten.
Deze week werd door het Nederlands Forensisch Instituut een vergelijkend DNA onderzoek verricht met het in het onderzoek aangetroffen sporenmateriaal en dna-materiaal van de verdachte. De uitslag, die justitie vrijdag hiervan ontving, was positief.
De verdachte is vrijdag aan de officier van justitie in Maastricht voorgeleid. De rechter commissaris heeft bepaald dat de verdachte op verdenking van poging tot doodslag en verkrachting in bewaring wordt gesteld.
bron:Politie Limburg-Zuid