De 34-jarige verdachte in de zaak "Anoeschka Weezenbeek" is woensdag door de raadkamer van de rechtbank in ´s Hertogenbosch in vrijheid gesteld.

De man werd op dinsdag 3 mei jl. in Cranendonck door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord van Anoeschka Weezenbeek. De man werd tot vandaag in voorlopige hechtenis gehouden. Het Openbaar Ministerie blijft de 34-jarige man aanmerken als verdachte in dit onderzoek.

De destijds 15-jarige Anoeschka Weezenbeek uit Budel-Dorplein werd op maandag 22 januari 1990 als vermist opgegeven. Ze ging een brief posten en daarna ging ze naar een vriendin.

Drie weken later werd haar stoffelijk overschot gevonden in het water van de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van sluis 16 in Weert.

Het onderzoek naar de dood van het meisje werd sinds maart 2004 door een rechercheteam (cold case team) van Politie Brabant Zuid-Oost opnieuw onderzocht, dit na een analyse van het Landelijk Team Kindermoord.

In het landelijk opsporingsprogramma Opsporing Verzocht en in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant werd herhaalde malen aandacht aan deze zaak besteed.

bron:OM