De 29-jarige man die al vast zat als verdachte van de moord op een vrouw in Hellevoetsluis, wordt er door het Openbaar Ministerie en de politie Rotterdam-Rijnmond inmiddels ook van verdacht een vrouw in de Joubertstraat in Rotterdam te hebben vermoord.

De man werd vrijdag 19 augustus aangehouden voor de moord in Hellevoetsluis. Daar werd op 27 juli in haar woning aan de Nautilus een 58-jarige vrouw dood gevonden. De vrouw bleek door een misdrijf om het leven gebracht. De later aangehouden verdachte behoorde tot de kennissen/familiekring van de vrouw.

Op het lichaam van de overleden vrouw was DNA-materiaal gevonden. Na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut bleek dat overeen te komen met sporen op het lichaam van de dode Chinese vrouw die in april in de kelder van een portiekflat aan de Joubertstraat werd gevonden. De 29-jarige man woonde in die flat.

De man is inmiddels in beide zaken gehoord en heeft bekennende verklaringen afgelegd. Het motief voor de moord in Hellevoetsluis lijkt te liggen in de relationele sfeer. Aan de dood van de Chinese vrouw lijkt een verschil van mening te zijn voorafgegaan. Het onderzoek wordt voortgezet.

bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular