De politie heeft in de zaak naar de ontvoering van een 19-jarige vrouw een verdachte aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Maarssen. De man kwam in beeld na een vergelijkbaar delict in Oud Zuilen. Op dinsdagnacht 26 juli 2005 omstreeks 02.00 uur fietste de vrouw in Rhenen over de Cuneraweg. Bij de fietstunnel ter hoogte van de Rondweg Oost Veenendaal stond een bestelbus stil op het fietspad. De vrouw moest hierdoor stoppen. Een man stapte uit het busje en bedreigde haar.

De vrouw moest van de man in zijn auto stappen, waarna de bestelbus in de richting van Veenendaal reed. Zij wist tijdens de rit het portier te openen en liet zich uit het busje vallen. Hierbij liep zij behoorlijke verwondingen op aan gebit en benen. De verdachte reed door en het meisje waarschuwde de politie. De politie nam de zaak hoog op en onderzocht de zaak met 15 rechercheurs. In totaal kwamen bovendien 80 tips binnen bij de politie na aandacht in de media. Deze inspanningen leidden niet tot het aanhouden van een verdachte.

Op zondag 6 november 2005 fietste omstreeks 05.00 in de vroege ochtend een 18-jarige vrouw uit Oud Zuilen (gemeente Maarssen) over de Slotlaan. Op dat moment kwam een onbekende man achter een boom tevoorschijn en duwde de vrouw van haar fiets. Zij kwam hard ten val en de man pakte haar stevig vast. De vrouw begon enorm hard te schreeuwen waardoor haar belager vluchtte. De politie zette direct de omgeving af en zocht met honden en een helikopter naar de man. Helaas werd de verdachte niet aangetroffen, maar wel zijn bestelbus. Terwijl de politie de bestelbus nader onderzocht meldde de 34-jarige man uit Maarssen zich bij de agenten en gaf aan dat dit zijn bus was. De man had een onduidelijk en tegenstrijdig verhaal en werd als verdachte aangehouden. De man heeft inmiddels verklaard dat hij de vrouw wilde beroven.
Het rechercheteam van het onderzoek naar de ontvoeringszaak in Rhenen zag verbanden en na uitgebreid onderzoek kon de 34-jarige man ook als verdachte is deze zaak worden aangemerkt. Het onderzoek ter zitting voor de feiten in Oud-Zuilen werd vandaag geschorst en zal op woensdag 12 april worden hervat. Dan zullen zo mogelijk beide zaken worden behandeld. De man blijft vast zitten voor verhoor. Hangende het onderzoek kan de politie geen verdere mededelingen doen.
bron:OM