De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee vrijdag 11 november 2005 om 11.14 uur in Roosendaal twee Portugese mannen in een internationale trein aangehouden. De mannen hadden zich verdacht opgehouden in de trein en bleken in het bezit te zijn van verdovende middelen. Zij zijn in verzekering gesteld en zijn maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Rond 11.10 uur kreeg de Spoorwegpolitie een melding van een reiziger dat in de trein van Amsterdam naar Brussel, zich twee buitenlandse mannen bevonden zich verdacht ophielden. Zij hadden een tas achtergelaten op het toilet. De trein is hierop op spoor 6b binnengereden.

In samenwerking met 4 medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, die in die trein zaten, hield de Spoorwegpolitie de beide mannen aan. De trein is, nadat alle passagiers waren uitgestapt, uit voorzorg op achtergebleven goederen onderzocht. Er is niets aangetroffen.

De twee Portugezen, respectievelijk 32 en 25 jaar oud, zijn na hun aanhouding gefouilleerd. In totaal is 175 gram heroïne en een ½ gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten hadden zich op het toilet opgehouden in verband met drugsgebruik
 
bron:KLPD