Maandag 26 september tussen 12.00 en 13.00 uur, is een 35-jarige man uit Alkmaar met een auto belaagd door een 21-jarige man uit Alkmaar. De verdachte, die om 17.45 uur werd aangehouden, zou enkele malen op het slachtoffer zijn ingereden, overigens zonder hem te raken. De 35-jarige man deed aangifte wegens poging tot doodslag.

De beide mannen hebben problemen met elkaar in de relationele sfeer. De 35-jarige man reed gistermiddag op zijn fiets over de Drechterwaard in Alkmaar, nabij het Clusiuscollege, de tuinbouwschool. De verdachte kwam toen, aldus de aangever, vol gas op hem inrijden met een rode auto. Hij was van zijn fiets gestapt en moest opzij springen om niet aangereden te worden. De man is hierna op zijn fiets gestapt en richting het politiebureau gereden. Bij het fietstunneltje aan de Reekerdijk reed de auto nog achter hem aan over het fietspad. De aangever fietste voor zijn leven.

Getuigenoproep

De aangehouden verdachte ontkent. Hij is in verzekering gesteld in verband met het verdere onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen, bijvoorbeeld bij de school. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche in Alkmaar: 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Noord Holland Noord