Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 27 augustus omstreeks 15.15 uur een auto over de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken teneinde hem op het eventueel rijden onder invloed te controleren. De bestuurder negeerde echter het stopteken en reed door.

Op de Holterstraatweg stopte hij. De agenten spraken de bestuurder aan, die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man weigerde mee te werken aan een blaastest en werd vervolgens aangehouden. Nadat de verdachte, een 50-jarige man uit Rijssen, een deuk in de politieauto had getrapt, werd hij naar het politiebureau overgebracht. Daar draaide de man volledig door. Hij pakte een tafel en gooide deze richting een agent. Deze kreeg de tafel tegen zijn benen aan.

De verdachte was heel agressief en viel de agenten aan. Deze konden hem echter onder controle brengen, waarna de verdachte werd opgesloten. Toen de man een tijdje later uit de cel werd gehaald, was hij aanvankeljk rustig. Plotseling gaf hij echter een van de agenten een vuistslag en krabde hem vervolgens in het gezicht. De agent heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De 50-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
 
bron:Politie Twente