De 34 jarige H.B. uit Hoorn is donderdag bij de rechter-commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld, wegens het blijven onttrekken aan het ouderlijk gezag van zijn zoon. De verdachte heeft in 2004 zijn toen 7 jarige zoon ontvoerd naar Tunesië, het geboorteland van verdachte.

Hij is voor onttrekking aan het ouderlijk gezag door de rechtbank Dordrecht op 7 april 2005 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. Ook na zijn veroordeling bleef verdachte ondanks alle inspanningen van zowel moeder als diverse instanties, weigeren mee te werken aan de terugkeer van zijn zoon naar Nederland.
Het zonder toestemming weghouden van een kind van de ouder die het ouderlijk gezag heeft is strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht. Het is een strafbaar feit dat pas eindigt bij de terugkeer van de minderjarige. Om die reden heeft het Openbaar Ministerie te Dordrecht besloten de verdachte opnieuw te vervolgen.  De nieuwe zaak zal begin maart 2006 worden behandeld op de zitting van de meervoudige kamer van de rechtbank te Dordrecht.
bron:OM