De politie heeft op maandag 15 mei een man aangehouden op verdenking van ontucht.Op donderdag 11 mei kreeg de politie de melding van ontucht met een minderjarige. De politie startte direct een onderzoek en gaande dit onderzoek kwamen nog twee andere ontuchtzaken naar voren. Deze ontucht zou zich hebben afgespeeld in de maand mei 2006 bij een woning in de Verzetswijk in Zeist.Op basis van resultaten van het politieonderzoek is op maandag 15 mei 2006 een 36-jarige man uit Zeist aangehouden. Na uitgebreide verhoren legde de man een deels bekennende verklaring af.
Op dit moment zit de man nog steeds vast.Op donderdag 18 mei wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.  Intussen zijn de drie slachtoffertjes, in de leeftijd van 7 tot 10 jaar uit Zeist, gehoord door zedenrechercheurs in een daarvoor speciaal ingerichte kinderverhoorstudio. De politie zal verder gaan met de verhoren van de Zeistenaar.
Onrust
Afgelopen zaterdag ontstond er in de omgeving van de woning van de man maatschappelijke onrust. Bij deze woning werden kleine vernielingen gepleegd en de verdachte is mishandeld door een nog onbekend persoon. De politie heeft deze zaken in onderzoek.Om de bewoners op de hoogte te brengen van het onderzoek en de onrust weg te nemen is op woensdag 17 mei 2005 een bijeenkomst gehouden voor ongeveer 150 buurtbewoners. De politie en de gemeente gaven toelichting over deze zaak. Verder konden buurtbewoners vragen stellen.
 
bron:Politie Utrecht