De politie heeft maandag 3 april een 25-jarige inwoner uit Bilthoven aangehouden. De man wordt verdacht van twee overvallen, bedreiging en het doen van valse aangifte. De politie kwam de Bilthovenaar op het spoor toen de man zelf aangifte deed van een overval in zijn woning.

De politie onderzocht de zaak en uit onderzoek kwam de aangever zelf als mogelijke verdachte naar voren voor een aantal overvallen op andere woningen. Het signalement van deze aangever kwam namelijk sterk overeen met het signalement van een dader van overvallen.
 
De man heeft uiteindelijk een poging diefstal met geweld in een woning aan de Gaailaan in Bilthoven op 23 maart bekend. Ook wordt de man verdacht van straatroof op 17 maart. De verdachte beroofde op de Julianalaan een vrouw van haar tas onder bedreiging van een op een vuurwapenlijkend voorwerp. Verder bekende de verdachte een poging diefstal met geweld in een woning aan de Pr. Bernhardlaan, vorig jaar 16 november. De Bilthovenaar eiste onder bedreiging van een op een vuurwapenlijkend voorwerp geld op. De verdachte wordt 6 april voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nu in voorarrest.
 
bron:Politie Utrecht