Op vrijdag 21 oktober 2005 heeft de politierechter in Groningen een 39-jarige inwoner uit Veelerveen veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur. Hij pleegde in november 2004 vernielingen aan en om de woning van zijn buurman. Hij deed dit om te voorkomen dat de man na een verblijf in een psychiatrische inrichting zou terugkeren naar zijn woning.

De Veelerveenster kreeg de avond vantevoren te horen dat zijn buurman terug zou keren. Uit angst en frustratie is hij toen door het lint gegaan. Hij gooide 13 ruiten in, bekladde de buitengevel en gooide mest naar binnen. Ook heeft hij autobanden lek gestoken en brand gesticht op het erf van zijn buurman.
 
De Officier van Justitie rekende het hem zwaar aan dat de man het recht in eigen hand had genomen en eiste een taakstraf van 120 uur. De rechter nam in zijn uitspraak mee dat hij và³à³r de opname van zijn buurman al jarenlang overlast van hem had gehad. Daarbij kwam dat hij zijn verplichtingen uit de gevolgen van zijn daad, zoals het vergoeden van de schade, direct had voldaan. De rechter kwam uiteindelijk tot een taakstraf van zestig uur. Veelerveen is een klein geisoleerd liggend gehucht in Oost-Groningen.

bron:OM