Maandag 21 augustus 2006 is een 22-jarige inwoner van Hilversum op de Havenstraat in Hilversum aangehouden als verdachte van afpersing vrijheidsberoving van een 21-jarige Blaricummer en 22-jarige Huizer. Tijdens een huiszoeking op het woonadres werden meerdere wapens waaronder een automatisch vuurwapen, munitie en harddrugs aangetroffen. Op 3 augustus 2006 werd al een 29-jarige Hilversummer als medeverdachte aangehouden.

In de nacht van donderdag 29 juni op vrijdag 30 juni 2006 rond 04.30 uur liep de Blaricummer naar een pinautomaat aan de ’s Gravelandseweg. Onderweg raakte hij in gesprek met een man. Op het moment dat de Blaricummer pinde, bedreigde de man hem verbaal en eiste geld. Hij gaf de man een geldbedrag. Toen de Blaricummer weer de bank uitliep naar zijn vriend uit Huizen kwam er een tweede man bij en werden ze gedwongen in een auto te stappen. Op een onbekende plek bij de Lage Vuursche werden de twee uit de auto getrokken. De Huizer wist het bos in te vluchten. De Blaricummer werd door de mannen geslagen, geschopt en bedreigd met een op een vuurwapengelijkend voorwerp. Tevens werd een schot gelost. Hij moest al zijn bezittingen afstaan. Daarna zijn de mannen weggereden.

Het onderzoek naar de afpersing en vrijheidsberoving wordt voortgezet.De 29-jarige Hilversummer is 4 augustus voorgeleid bij de Officier van Justitie in Amsterdam. De 22-jarige Hilversummer wordt donderdag 24 augustus voorgeleid.
 
bron:Politie Gooi en Vechtstreek