Op maandag 26 september 2005 is de ABN-AMRObank gevestigd aan de Rotonde in Haaksbergen overvallen. In de vroege ochtend werden de 52 jarige vestigingsmanager van de bank en zijn 21 jarige zoon gegijzeld. De gijzeling vond plaats in de woning van de manager. De daders gingen er met zijn auto vandoor. Deze auto is dezelfde ochtend weer aangetroffen. De politie Twente is onmiddellijk een onderzoek gestart.

Diverse passantenonderzoeken, buurtonderzoeken en technische onderzoeken hadden onder andere als resultaat dat op dinsdagochtend  29 november 2005 vier mannen werden aangehouden. De mannen, 24, 20,20 en 23 jaar, zijn allen afkomstig uit Enschede. In de woningen van de mannen wordt momenteel huiszoeking verricht. Hierbij zijn tot nu toe enkele wapens aangetroffen. 

De mannen zijn opgesloten voor nader onderzoek. De vier verdachten zijn niet eerder met de politie in aanraking geweest. De betreffende overval en gijzeling zijn behandeld in de opsporingsprogramma's ´Onder de Loep' (RTV-Oost) en ´Opsporing Verzocht' (AVRO). Deze programma's hebben tevens een bijdrage geleverd aan het opsporen van deze mannen.

bron:Politie Twente

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular