In het kader van een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost- Nederland zijn twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij diefstal uit kassa's. Bij diefstallen uit kassa's van supermarkten en bouwmarkten op diverse plaatsen in het land werd ruim zevenduizend euro buit gemaakt.

De hoofdverdachte, een 33-jarige man uit Amsterdam, werd op 21 maart aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. Op 18 april werd in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan dit onderzoek. Tips naar aanleiding van deze uitzending leidden op 10 mei tot de aanhouding van een 25-jarige medeverdachte. Deze man is op vrijdag 13 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris, die de bewaring voor 14 dagen heeft bevolen.

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland is nog op zoek naar een derde verdachte.

De diefstal uit de afgesloten kassa's werd doorgaans met drie personen gepleegd. Twee verdachten leidden het winkelpersoneel af, zodat de hoofdverdachte zich kon onttrekken aan het zicht van het personeel. Hierdoor kon hij een onbemande kassa met een, vermoedelijk valse, sleutel openen en het geld eruit wegnemen. De kassadiefstallen vonden plaats in supermarkten en bouwmarkten in o.a. Moordrecht, Dronten, Markelo, Waddinxveen en Rotterdam. In totaal werd ruim 7000 euro buit gemaakt.

Het betreft een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost Nederland (BR NON) in samenwerking met de regiopolitie Amsterdam onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad.

bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular