De politie heeft dinsdagavond twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 27-jarige man uit Groningen. De man werd op vrijdag 28 juli zwaargewond aangetroffen op de hoek van de Asingastraat en de Johan de Wittstraat. Twee dagen later overleed de man als gevolg van zijn verwondingen in het ziekenhuis.

De beide verdachten, een 24-jarige man zonder vaste woonplaats en een 27-jarige vrouw uit Groningen werden in Groningen-Zuid door de politie opgepakt.  De man en vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Na de aanhouding heeft de politie in meerdere woningen in de stad Groningen zoeking gedaan naar sporen van het misdrijf. Daarbij werd een personenauto in beslag genomen.

De politie gaat de beide verdachten horen over hun rol bij het misdrijf. Daarnaast zullen de komende dagen nog diverse getuigen in het onderzoek worden gehoord of opnieuw worden benaderd. De beide verdachten worden op vrijdag 11 augustus voorgeleid aan de officier van justitie en rechter commissaris. De politie sluit meer aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

bron:Politie Groningen