Met de aanhouding op woensdag 13 april van twee inwoners (15 en 17 jaar) uit de gemeente Westland (Naaldwijk) heeft de politie van bureau Westland vier straatroven opgelost. Op maandag 3 april werden rond 14:30 uur twee straatroven gepleegd. In eerste instantie werd nabij het zwembad op het sportpark de Hoge Bomen van een 75-jarige vrouw vanuit haar fietsmandje haar tas weggenomen. Korte tijd later werd op het Verhagenplein een 83-jarige vrouw het slachtoffer van een beroving. Twee mannen namen haar tas met boodschappen weg en verdwenen snel op een fiets.

Op zondag 9 april om 15:45 uur werd op de Secretaris Verhoeffweg getracht om een 82-jarige vrouw te beroven. Doordat de vrouw haar tas niet losliet gingen de twee verdachten er zonder buit maar met hengsel vandoor. Tot slot werd korte tijd later op het Verdipark een 49-jarige vrouw beroofd van haar handtas. De vrouw kwam ten val toen zij achter de overvallers aan ging met de bedoeling om ze aan te houden. Zij werd echter door een van de daders omver gereden, waarna deze konden ontvluchten.
Uit een ingesteld onderzoek bleek dat de signalementen van de verdachten van de vier berovingen in sterke mate overeenkwamen. Verder onderzoek en enkele getuigen verklaringen leidde uiteindelijk tot de aanhouding van beide Naaldwijkers.
De verdachten bekenden de vier berovingen. Van de buit (twee tassen met een geldbedrag van circa € 50,--) werd niets teruggevonden. Deze is opgegaan aan voedsel dat beide verdachten kochten in plaatselijke snackbars en restaurants. De verdachten worden op vrijdag 14 april 2006 voorgeleid bij de rechter–commissaris.
bron:Politie Haaglanden