Met de aanhouding van acht verdachten uit Deventer, Twello, Schalkhaar en Wilp denkt de politie in Deventer minimaal 22 zaken te hebben opgelost. De verdachten, in leeftijd variërend van 17 t/m 20 jaar, gingen in wisselende samenstelling op pad om vernielingen en diefstallen te plegen of branden te stichten.
Hierbij werd o.a. in december 2005 een auto gestolen in Twello die later uitgebrand op een bospad bij het spoor werd teruggevonden. Een andere auto werd in Deventer vernield en in brand gestoken. Ook een schutting aan de Langestraat en een schuur bij een woning aan het Gerard ter Borchplein werden vermoedelijk door deze verdachten in brand gestoken. Aan de Dr. M.E. Houckstraat had men op 16 januari 2005 een brandende container tegen de voordeur van een woning aangezet. Omdat de brandweer daar snel ter plaatse was, kon erger worden voorkomen. In dezelfde straat werden een fiets en een rieten mand in brand gestoken.

De groep wordt ook verdacht van de explosie op 3 april 2005 bij de voormalige Steenfabriek in Olst. De explosie, die in de verre omtrek werd gehoord, werd veroorzaakt door een gasfles in een kampvuur te gooien.

Ook werd op 22 augustus Camping De Worp door (een gedeelte van) de groep bezocht. Hierbij werd ingebroken in het kantoor van de camping en werden verschillende diefstallen gepleegd. Hierbij werden verschillende hengels, kratten bier en tuinstoelen weggenomen. Het tuinmeubilair werd later door de verdachten in brand gestoken. Uit twee auto’s op De Worp werden een autoradio en een tas gestolen en in Schalkhaar werd een bromfiets in brand gestoken.
Van de acht verdachten zitten er momenteel nog twee vast. De politie sluit niet uit dat er nog meer zaken met deze groep in verband kunnen worden gebracht.
 
bron:Politie IJsselland