De politie heeft maandag 28 augustus twee mannen aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 42 jarige Sassenheimer. Dinsdag 22 augustus werden de compositietekeningen van de twee hoofddaders van de mishandeling geplaatst in de SP!TS en getoond in Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van zeer duidelijke tips werden maandag de twee hoofddaders aangehouden. Het zijn een 20-jarige Amsterdammer, die veel in Sassenheim verblijft, en een 20-jarige Sassenheimer. Beiden hebben bekend; door het kijken naar het programma Opsporing Verzocht, beseften ze hoeveel letsel ze de man hadden toegebracht.

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni 2006 werd op de Hoofdstraat de 42 jarige man zwaar mishandeld door de twee mannen. De man fietste samen met een vrouw ieder op hun fiets naar huis, nadat zij om 02.00 uur een café in Sassenheim hadden verlaten. Op de Hoofdstraat ter hoogte van de Bowling ‘De oude Tol", zagen zij een groep van ongeveer tien man vernielingen plegen. Toen de man de groep over deze vernielingen aansprak, keerde de groep zich tegen hem. Twee mannen van de groep schopten de man van zijn fiets en trapten hem in elkaar. Ten gevolge hiervan liep het slachtoffer een gebroken neus, een scheur in zijn schedel en een schedelbasis fractuur op. Naast twee blauwe ogen en de nodige bloeduitstortingen over zijn hele lichaam, heeft de man mogelijk blijvend gehoor- en zichtschade opgelopen. Van de daders werd een compositietekening gemaakt waarna deze werden geplaatst in SP!TS en getoond in Opsporing Verzocht. In totaal kwamen tien tips binnen. Beide verdachten worden woensdag 30 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Politie Hollands Midden wijst op het belang van opsporingsprogramma’s en –middelen als Opsporing Verzocht en SP!TS. Doordat steeds meer mensen kijken naar dergelijke opsporingsprogramma’s en -middelen en tips geven aan de politie kunnen verdachten van ernstige misdrijven worden aangehouden.

bron:Politie Hollands Midden