Tijdens een ANPR-controle (automatische kentekenplaat herkenning), in samenwerking met de Rijksbelastingdienst, de Gemeentebelastingen en de Douane, werd in twee auto's verdovende middelen aangetroffen. In totaal werd ongeveer drieënhalve kilo in beslag genomen. De twee bestuurders, allebei 27-jarige Rotterdammers, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vrijdag tussen drie uur 's middags en twaalf uur 's nachts werd gecontroleerd bij de Maastunnel. In totaal werden 6538 kentekens gelezen, 164 voertuigen werden staande gehouden. De politie heeft 2.050 euro aan achterstallige boetes geïnd. Daarnaast werden 46 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de gordel en onverzekerd rijden. Een 26-jarige man uit 's Gravenhage werd aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 510 ugl. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.
Medewerkers van de Rijksbelastingdienst hebben 30 beslagen opgemaakt ter waarde van ruim 50.000 euro. Er werdt direct 5.552 euro afgerekend door personen met openstaande aanslagen. Zes auto's werden in beslag genomen. Gemeentebelastingen legde op 46 auto's beslag om openstaande vorderingen veilig te stellen. Dit was voor een bedrag van 58.000 euro, bestaande uit belastingschuld en het terugvorderen van bijstandsuitkeringen. Van acht wanbetalers werd de auto direct afgevoerd. Anderen betaalden direct, waarbij in totaal 8900 euro geïnd werd.
 
bron:Politie Rotterdam-rijnmond