De politie probeert duidelijkheid te krijgen over de juiste toedracht rond de dood van een 73-jarige man uit Terborg. De man werd vanmorgen in de Oude IJssel in zijn woonplaats gevonden. Hij bleek te zijn verdronken. De fiets waarop hij thuis was vertrokken is nog niet gevonden en op dit moment vindt er een dregactie plaats.

Maandagochtend rond 08.40 uur werd in het water van de Oude IJssel het stoffelijk overschot van een onbekende man aangetroffen.  De hulpverleningsdiensten werden in kennis gesteld en het stoffelijk overschot werd geborgen. Aan de hand van aangetroffen spullen werd bekend, dat het om een 73-jarige man uit Terborg ging, wiens vermissing maandagmorgen was doorgegeven.
De man, zo blijkt uit een eerste onderzoek, is zondagavond op de fiets weggereden om een brief te posten. Hij was met een lichtgroene Gazelle herenfiets. Waar de man te water is geraakt is niet duidelijk, omdat  het gedeelte van de Oude IJssel waar hij werd gevonden aan een afgesloten terrein grenst. Zoals aangegeven blijkt de man te zijn verdronken en vooralsnog wordt er niet van een misdrijf uitgegaan.
Een eerste zoektocht naar de fiets leverde niets op, reden waarom op dit moment met de brandweer wordt gedregd.  De politie zoekt contact met mensen die het slachtoffer zondagavond hebben zien fietsen. Hierbij gaat het vooral om mensen die over de Ettensestraat / Zeddamseweg zijn gereden.De man was gekleed in een beige winterjas en een beige broek. Hij droeg een bril en had een pet op. De fiets kan ook elders worden aangetroffen en in beide gevallen kan men bellen met 0900 – 8844.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland