De Grote Clubactie vroeg winnaars in de Surpriseloterij te laten weten waaraan zij het gewonnen prijzengeld wilden besteden. Voor de meest leuke of bijzondere besteding werd het prijzengeld verdubbeld. De prijs van 450 euro werd verhoogd naar een bedrag van 900 euro.

De meest uiteenlopende geldbestedingen
Van de 100 prijswinnende verenigingen reageerden er 60 op deze vraag. De meest
uiteenlopende bestedingen passeerden de revue. Nieuwe materialen, bijzondere uitstapjes, goede doelen, ludieke optredens enzovoorts.

Twee inschrijvingen sprongen er voor de Grote Clubactie uit. De inzending van Taekwon-do Center Dommelen en van Korfbalvereniging Olympia-Ommel. De Grote Clubactie juicht de goede geldbestedingen natuurlijk van harte toe.

Taekwon-do Center Dommelen
Taekwon-do Center uit Dommelen heeft een origineel bestedingsdoel voor het extra
prijzengeld. De vereniging heeft een groeiend aantal leerlingen met ADHD en lichte vormen van autisme. Taekwon-do heeft de positieve uitwerking dat deze sport dit soort kinderen weerbaarder en zelfverzekerder maakt. Echter in de begeleiding vereist dit enige specialisme. Het taekwon-do Center wil daarom leraren speciaal laten opleiden om deze kinderen optimaal te kunnen begeleiden. De Grote Clubactie vindt het een bijzonder goed initiatief omdat hiermee nog eens extra wordt benadrukt, hoe belangrijk het verenigingsleven is voor onze maatschappij. En
daarmee wordt precies de kern geraakt waar het voor de Grote Clubactie omgaat. Voor deze vereniging dus een wà©lverdiende extra prijs!

Korfbalvereniging Olympia-Ommel
De Korfbalbond KNKV heeft besloten dat alle rieten korfbalmanden vervangen moeten worden door kunststof exemplaren op aluminium palen. Verenigingen als Korfbalvereniging Olympia-Ommel worden door deze beslissing verplicht om binnen afzienbare tijd nieuw korfbalmaterieel aan te schaffen. Met het prijzengeld uit de surpriseloterij was de vereniging van plan een gedeelte van deze kosten te betalen. Omdat de financiële middelen van de vereniging beperkt zijn, zijn ze tevens genoodzaakt enkele van de geplande activiteiten te schrappen. Hieronder viel onder andere de jaarlijkse vrijwilligersdag, een dag voor mensen die zich belangeloos inzetten. De verdubbeling van het prijzengeld zal een vrijwilligersdag toch mogelijk maken. Omdat het verenigingsleven zonder vrijwilligers niet zou kunnen bestaan, vindt de Grote Clubactie dat het extra prijzengeld een goede bestemming heeft gevonden bij Korfbalvereniging Olympia-Ommel.

De Surpriseloterij
De Surpriseloterij is een jaarlijks terugkerende extra loterij, georganiseerd door de Grote Clubactie. In deze loterij worden niet geclaimde geldprijzen van de voorgaande trekking van de Grote Clubactie-loterij onder de 'vroege inschrijvers' verloot. Ook dit jaar geldt voor alle verenigingen die zich và³à³r 24 juni aanstaande inschrijven voor de Grote Clubactie, dat zij automatisch deelnemen aan de Surpriseloterij 2006. Ook deze keer maken weer 100 verenigingen kans op een extra geldprijs van 450 euro. In maart 2006 zal de trekking van de Surpriseloterij 2006 plaatsvinden.
 
bron:Grote Clubaktie