Ter gelegenheid van de 340ste verjaardag van het Korps Mariniers neemt minister van Defensie Henk Kamp op zaterdag 10 december op de Coolsingel in Rotterdam het defilà© af. Aan het defilà© wordt deelgenomen door een kleine tweeduizend oud-mariniers en zeshonderd actief dienende mariniers.

Het Korps Mariniers, opgericht op 10 december 1665, viert zijn lustrum traditioneel met het afnemen van een defilà© op de Coolsingel in Rotterdam. Tijdens de parade zullen vijf compagnieën actief dienende mariniers deelnemen. Zij zullen zich in vijf afzonderlijke tenues presenteren: het ceremonieel tenue, het daags blauw, het woestijn-, het arctisch en het Europees camouflage tenue

Voorafgaand aan het ceremonieel op de Coolsingel wordt er een korte militaire plechtigheid gehouden bij het mariniersmonument op het Oostplein. Tijdens deze plechtigheid worden kransen gelegd ter herdenking van alle gevallenen uit de geschiedenis van het Korps Mariniers. De kransen worden gelegd door de burgemeester van Rotterdam mr. Ivo Opstelten, de plaatsvervangend commandant van het Korps Mariniers brigadegeneraal Herman van der Til en de voorzitter van het contact oud-mariniers luitenant-kolonel b.d. Jan Bruning.

bron:MinDef