Op de A27 ter hoogte van Meerkerk is zondagavond 26 februari tussen 20.00 en 20.15 uur een 40-jarige man uit Almere slachtoffer geworden van mishandeling en vernieling van zijn auto. De man reed op de snelweg A27 in de richting van Almere. Hij werd rechts ingehaald door een donkere auto. De bestuurder van dit voertuig sneed vervolgens de 40-jarige man af.

Even later kwam de 40-jarige naast de donkere auto te rijden met daarin drie personen. Zij maakten rare bewegingen met hun handen waarop de 40-jarige man een blik van afkeuring gaf. Toen hij dat had gedaan, ging het mis. De onbekende bestuurder van de donkere auto ging voor de 40-jarige rijden en trapte op de rem. Hierdoor ontstond een botsing.  De 40-jarige stopte uit angst niet. Hij reed door vanwege het agressieve gedrag van de onbekenden.
Kort daarna kwam de donkere auto weer aanrijden waarbij de bestuurder voertuigen links en rechts inhaalde. De onbekende haalde wederom de 40-jarige in en remde weer. Het gevolg was dat de 40-jarige man veel van baan moest wisselen om van de onbekende bestuurder af te komen. Dit lukte niet. De bestuurder van de donkere auto joeg hem de vangrail in/vluchtstrook op. Er stapten drie jongens uit de donkere auto. Een van hen boog de kentekenplaten van de auto van het slachtoffer om. Een ander sloeg het raamportier bij de 40-jarige bestuurder stuk en sloeg hem in het gezicht. Ook werd hij bij zijn nek gegrepen. De bestuurder wist de auto in de versnelling te krijgen en weg te komen. Toen de man wegreed, werd ook de ruit aan de passagierskant ingeslagen. Bij een restaurant onder aan de afslag Meerkerk alarmeerde het slachtoffer de politie.
Getuigen gezocht
De politie stelt een onderzoek naar deze mishandeling en vernieling. Getuigen en/of mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron: Politie Zuid-Holland-Zuid