Maandagavond vond op kruising Laagravenseweg met de Houtensweg en de Plettenburgerbaan in Nieuwegein een verkeersongeval plaats waarbij drie personenauto’s betrokken waren. Een 35-jarige man uit Houten kwam om het leven. De politie kreeg omstreeks 19.00 uur een melding dat een ongeval had plaatsgevonden op de kruising. Agenten troffen drie auto’s aan die bij de aanrijding betrokken waren, waaronder de auto van een man, een 35-jarige inwoner van Houten. Ambulancepersoneel dat inmiddels ook ter plaatse was, constateerde dat de man ter plekke aan zijn verwondingen was overleden.

De bestuurder van een tweede auto, een 40-jarige man uit Utrecht, had pijn in zijn nek, maar kon zelf uit de auto komen. Achterin deze auto zat een 32-jarige vrouw uit Utrecht die bekneld zat en door de brandweer bevrijd moest worden. Zij is per ambulance met mogelijk nekletsel naar het Universitair Medisch Centrum vervoerd.Een 25-jarige bestuurster uit Houten zat in de derde auto. Ook zij zat in haar voertuig bekneld, moest door de brandweer worden bevrijd en is per ambulance naar het UMC vervoerd.
 De 40-jarige man is aangehouden, omdat hij vermoedelijk uit de richting van Nieuwegein over de busbaan reed en zo de kruising over wilde rijden. Op de kruising reden op dat moment ook de 35-jarige man die vanuit Utrecht richting Houten wilde en de 25-jarige vrouw die vanaf Houten linksaf naar Nieuwegein reed. De politie heeft technisch onderzoek ingesteld en al verschillende getuigen gehoord, maar komt graag in contact met nog meer getuigen van het ongeval die zich nog niet bij de politie hebben gemeld. Hen wordt verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.
 
bron: Politie Utrecht