Op zondagavond 14 mei 2006 is een man aangehouden op verdenking van twee verkrachtingen en twee pogingen daartoe. In de maand april 2006 werd op het Zandpad te Utrecht een prostituee verkracht en in het geval van twee andere vrouwen bleef het - dankzij flink verzet van beide vrouwen - bij een poging verkrachting. Vermoedelijk werden deze feiten door eenzelfde man gepleegd.

Het gaat om een man met een donkere huidskleur en een opvallende gouden tand. Hij bezocht de vrouwen op het Zandpad en eenmaal in de kamer, sloeg de man toe. Hij greep de vrouwen bij de keel en in een van de drie gevallen kwam het tot een verkrachting. De politie startte hierop een onderzoek en vroeg via de media om getuigen, onder andere via het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.
Nieuwe feiten
Begin mei deden zich nieuwe feiten voor. Op woensdagavond 10 mei werd weer een prostituee verkracht, ditmaal op de Europalaan. Zij werd die avond door een negroïde man de bosjes ingetrokken en daar verkracht. En op zaterdagavond 13 mei werd een prostituee gewelddadig benaderd, wederom door een negroïde klant. Zij was aan het werk op de Europalaan en de man wilde gebruik maken van haar diensten. De man en de vrouw besloten naar een andere plek te gaan en reden samen weg op de fiets. In de Mauritsstraat in Utrecht besprong de man de vrouw en probeerde hij haar te wurgen. Doordat de vrouw zich hevig verzette, rende hij hard weg. Inmiddels had de politie het sterke vermoeden dat de man die had toegeslagen op het Zand dezelfde persoon was als de man die zich schuldig had gemaakt aan de feiten op de Europalaan.
Aanhouding via interne tips
Via de interne site van de politie was binnen het corps bekend gemaakt dat een man actief was die seriematig vrouwen verkrachtte of pogingen daartoe deed. Van veel agenten kwamen daarop tips binnen van negroïde mannen met een of meer gouden tanden. De rechercheurs van het onderzoeksteam gingen met deze tips aan de slag. De gouden tip bleek er ook bij te zitten en zodoende kon op 14 mei een verdachte in deze zaak in zijn woning worden aangehouden. Deze man, 23 jaar oud en woonachtig in Utrecht, is ingesloten voor verhoor.
 
bron:Politie Utrecht