Per ongeluk verliefd worden op je baas of bewust een affaire aanknopen met een
leidinggevende: het helpt je niet vooruit in je loopbaan, denkt driekwart van de
werkenden in Nederland, zo blijkt uit een onderzoek van Randstad. Op de vraag of een romance met iemand die een hogere functie bekleedt gunstig is voor de carrià¨rekansen, antwoordt maar liefst driekwart van de werkenden in Nederland met 'nee'. Bij veel organisaties bestaat zelfs de kans dat verliefdheid een overplaatsing of zelfs ontslag zal betekenen.

Randstad ondervroeg 400 werkende Nederlanders over dit onderwerp in het kader van haar nieuwe campagne 'Hoogstpersoonlijk Randstad'. De campagne legt de nadruk op de prominente rol van arbeid in het leven van de mens. Vanuit de overtuiging dat mensen in werk plezier, waardering en ontplooiing vinden en dat arbeid gelukkig maakt, wilde Randstad wel eens weten of het werk behalve geluk ook liefde brengt.

Vier procent van de werkenden in Nederland is op dit moment verliefd op een collega. Van de verliefde werkers heeft eenderde besloten niets met deze gevoelens te doen. De helft wil ervan genieten zo lang als het kan en een kleine minderheid is vastbesloten 'werk' te maken van zijn verliefdheid.

Overigens zegt bijna de helft van de respondenten dat liefdesaffaires op het werk normaal worden geaccepteerd. Daarnaast geeft ruim 20 procent aan dat er op de werkvloer vrijwel zeker flink over de affaire zal worden geroddeld. 11 Procent geeft aan dat ofwel een van de collega's wordt overgeplaatst naar een andere afdeling of dat er zelfs ontslagen vallen.

bron:Randstad