Op donderdagochtend kwam er bij het programma Vermist een tip binnen dat het gezin Kas uit Zeist vermoedelijk die ochtend was vertrokken van een boerencamping in de omgeving van Bielefeld in het gebied Nordrein Westfalen. Direct werd door Vermist contact gelegd met de politie in Utrecht en deze tip werd als zeer belangrijk beschouwd. Direct werd de plaatselijke politie ingelicht die met agenten in de omgeving naar dit gezin uitkeek welke was vertrokken in de Volkswagen Bora met nederlands kenteken. Helaas werd het gezin in de omgeving niet meer aangetroffen.

Op donderdagavond werd het Nederlands echtpaar dat het gezin mogelijk had gezien geconfronteerd met de foto's van het gezin. Het echtpaar beaamde dat dit het gezin was, die op de camping had gestaan. Het gezin staat al kort na hun verdwijning in augustus internationaal gesignaleerd en de politie in de Duitsland kijkt uit naar
het gezin.

Tips
Na het tonen van de foto's in de media kwamen er in totaal 80 tips binnen bij de politie en kwamen een tiental tips binnen uit de provincie Zeeland. Omdat dit gebeid zo specifiek werd genoemd werd door de politie aan de plaatselijke media gevraagd de foto's van het gezin te publiceren om zo mogelijk nog meer, en vooral concretere tips binnen te krijgen. Opvallend was dat er na publicatie opvallend weinig tips binnenkwamen uit dit gebied.

De familie Kas uit Zeist is sinds 11 augustus 2005 verdwenen. De politie maakt zich zorgen over dit gezin en is naar hun op zoek. Naar aanleiding van binnengekomen informatie verrichtte de politie op 11 augustus 2005 een onderzoek in de woning aan de Nepveulaan in Zeist en trof hier geen bewoners aan. Familie en vrienden konden niet vertellen waar het gezin: vader, moeder en vier kinderen, naartoe was gegaan.De politie startte direct een onderzoek om hun mogelijke verblijfplaats te kunnen achterhalen.

Auto
Onderzoek heeft uitgewezen dat het gezin een huurauto tot hun beschikking had welke op 13 augustus 2005 moest worden ingeleverd bij het verhuurbedrijf. De auto is tot op heden niet terug bij de verhuurder. Het betreft hier een grijze Volkswagen Bora met het kenteken 14-FH-KV.

Foto's
Omdat het nog steeds onduidelijk is wat er met de familie is gebeurd en de verblijfplaats nog steeds onbekend is, is door de politie besloten om naast de foto's van de ouders, ook de foto's van de vier verdwenen kinderen te publiceren. Deze meisjes zijn in de leeftijd van 9 tot 15 jaar en luisteren naar de namen Linda, Anneke, Arenda en Paula.De foto's zijn gepubliceerd onder www.politie.nl/utrecht onder de kop Opsporingsberichtgeving, Vermist gezin.

bron:Politie Utrecht