De meervoudige strafkamer van de rechtbank in Leeuwarden heeft op 9 juni 2005 een 42-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 20 maanden waarvan 5 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De man, zijnde een niet-gebruiker, heeft gedurende ongeveer 1 jaar cocaïne, speed en XTC geleverd aan een groep jongeren in Bolsward.

Van deze jongeren moesten 5 jongens in de leeftijd van 17 tot 24 jaar, zich eveneens verantwoorden. Zij hadden allen gedurende enige tijd (variërend van 5 maanden tot 4 jaar) gehandeld in speed en/of cocaïne en./of XTC. Een 24-jarige tussenhandelaar, die zich ongeveer 3 jaar had beziggehouden met het leveren en verkopen van cocaïne, speed en XTC, kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, opgelegd. Een reeds eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden werd bij deze uitspraak ten uitvoergelegd. De anderen kregen een deels voorwaardelijke gevangenisstraf, al dan niet gecombineerd met een werkstraf, opgelegd.

In vijf van de hierboven genoemde zaken had de officier van justitie tevens een ontnemingsvordering ingediend. De rechtbank heeft beslist dat de veroordeelden bedragen tussen de ࢬ 1.650,00 en ࢬ 6.000,00 aan de staat dienen te betalen.

bron:Rechtbank Bolsward