De meervoudige kamer van de rechtbank Leeuwarden heeft op 24 januari 2006 een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. Voorts kreeg de man reclasseringstoezicht opgelegd.

De man heeft op 24 september 2005 op het Waagplein in Leeuwarden, samen met anderen, geprobeerd een man van het leven te beroven door hem met een mes te steken en hem vele malen te schoppen, onder andere tegen het hoofd, ook toen het slachtoffer al op de grond lag.

De rechtbank heeft in het bijzonder overwogen dat het niet alleen door het steken met een mes, maar ook door het schoppen tegen het hoofd de reële kans ontstaat op een fatale afloop. Met name het strottenhoofd en het gebied van de slaap zijn kwetsbare plaatsen en ook is de kans op een nekbreuk reëel. De dader heeft tijdens het trappen geen invloed meer op de afloop, waardoor het min of meer de geluksfactor is die de goede afloop bepaald. De rechtbank achtte daarom in het geval van trappen tegen het hoofd, poging tot doodslag bewezen.
De rechtbank heeft bij de strafoplegging meegewogen dat de gebeurtenis zich heeft afgespeeld op de openbare weg, in aanwezigheid van - deels jeugdig - uitgaanspubliek. Het slachtoffer lijdt nog steeds onder de lichamelijke en psychische gevolgen van het delict.
Bron: Rechtbank Leeuwarden