Zondagavond om 20.40 uur vond een aanrijding tussen twee personenauto's plaats op de kruising van de Hogeweg en de Oude Klapstraat in Wijchen. De veroorzaker van de aanrijding, een 23-jarige Wijchenaar en beginnend bestuurder, bleek ernstig onder invloed van alcohol: 1100 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De Wijchenaar reed over de Hogeweg richting de Meerdreef. Net voorbij de kruising met de Oude Klapstraat kwam de 23-jarige op de andere weghelft terecht en kwam daar in botsing met een tegenligger. In beide voertuigen werden de airbags geactiveerd. De bestuurster van de tegemoetkomende auto, een 43-jarige Wijchense, is na controle door ambulancepersoneel overgebracht naar een huisartsenpost. Ook haar dochter, die bij haar in de auto zat, en de 23-jarige bestuurder uit Wijchen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd. Zij bleken geen verwondingen te hebben opgelopen.
Verplichte EMA-cursus
Bij de 23-jarige Wijchenaar werd een blaastest afgenomen omdat agenten vermoedden dat er sprake was van alcoholgebruik. Behalve dat de zeer hoge uitslag van de ademanalyse meteen reden was om het rijbewijs in te vorderen zal de man een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) moeten volgen. Dit is een verplichte cursus over alcohol en de gevaren daarvan in combinatie met deelname in het verkeer. De kosten hiervan, circa 600 euro, komen bovendien voor eigen rekening. Beide voertuigen bleken total loss en zijn afgesleept. Tegen de Wijchenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid