Verslaggever Willebrord Nieuwenhuis is 22 februari op 68-jarige leeftijd overleden toen hij van Schiphol wilde afreizen naar het carnaval in Venetië. Nieuwenhuis werkte voor het vroegere KRO Brandpunt en trad vanaf 1980 in dienst bij NRC Handelsblad. Toen hij nog voor de tv-rubriek werkte maakte hij vooral faam door zijn reportages van de Vietnam-oorlog.

Vietnam
In 1963 ging Nieuwenhuis naar New York. Hij vestigde er zich als correspondent voor de KRO. Brandpunt, de actualiteitenrubriek van de katholieke omroep, was befaamd in die jaren. Nieuwenhuis droeg daaraan bij, in het bijzonder met reportages over Vietnam waarop hij later nog met wroeging zou terugkijken. Hij bracht de oorlog die daar woedde de Nederlandse huiskamers binnen.
Legendarisch
Legendarisch is een reportage die hij met onder anderen Fons van Westerloo maakte over de laatste dagen van de Amerikanen in Saigon. Hoe zij, op de vlucht voor de vijand, helikopters en vliegtuigen met brommende motoren in snelden, tot slot gevolgd door een hijgende Nederlandse televisieploeg, met draaiende camera.
bron:RKK