Vervelend slot VierdaagsefeestenTot 02.00 uur was de laatste dag van de Vierdaagsefeesten erg druk, maar gezellig. Echter na het stoppen van de muziek, ontstonden er ongeregeldheden bij het vermaakcentrum van de Matrixx onder de Waalbrug van Nijmegen. Ter hoogte van het podium ontstond een vechtpartij. Toen politiemensen ingrepen, richtte een flinke groep zich tegen de politie. Hierbij werden politiemensen bekogeld met onder andere stenen.

In totaal raakten hierbij acht politiemensen gewond. Met enkele charges werd de groep van het feestterrein gejaagd. Naast de reguliere politie werd ook gebruik gemaakt van politie te paard, diensthonden en de ME.

Ook daarna werd de politie nog bekogeld. Uiteindelijk werd de groep door de politie uit elkaar gejaagd. Rondom 03.00 uur keerde de rust weer. Bij de ongeregeldheden zijn drie aanhoudingen verricht. In de komende dagen wordt het onderzoek naar de ongeregeldheden voortgezet. Vermoedelijk zullen er nog meer aanhoudingen volgen.

De overige incidenten:
* Omstreeks 01.26 uur raakte een 22-jarige man uit Heesch op de Waalkade te water. Met een boot werd een zoekactie gestart. Enkele minuten later wordt de man gezien in het water. Door de stroming is hij al meer dan 200 meter stroomafwaarts gedreven. De man is met de boot uit het water gehaald.
* Op diverse plaatsen worden in de loop van de avond 13 personen aangehouden voor belediging van de politie. * In totaal worden 13 personen aangehouden voor mishandeling of openbaar geweld.
* Een 20-jarige man wordt aangehouden voor bedreiging. * Op de Grote Markt wordt een 27-jarige man uit s Hertogenbosch aangehouden voor diefstal. Hij deed een greep in een kassa van een horecagelegenheid.
* Een 23-jarige Arnhemmer wordt aangehouden voor een vernieling. Hij sloeg met een vuist op een geparkeerde auto. * Twee personen werden aangehouden voor openbare dronkenschap.

Een deel van de 33 aangehouden verdachten is inmiddels in vrijheid zijn gesteld. Zij hebben of direct een transactie aangeboden gekregen of een dagvaarding ontvangen voor de speciale Vierdaagsezitting.

Later op de dag volgt een totaalbericht van de zevende avond en nacht van de Vierdaagsefeesten.

bron:Politie Gelderland-ZuidComments are closed.
%d bloggers liken dit: