Op vliegbasis Soesterberg vinden 13 en 14 september de veteranendagen plaats voor de militaire luchtvaart. Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap is donderdagmiddag 14 september aanwezig bij deze reünie.

Het programma start beide dagen met een vlaggenceremonie en een kranslegging. De veteranen krijgen gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten. Er staan vliegtuigen opgesteld   en er zijn demonstraties met modellen van historische vliegtuigen. Ook is de expositie “Inzet Krijgsmacht tijdens Vredesoperaties” van het Nederlands Instituut Militaire Historie te bezichtigen.

De Koninklijke Luchtmacht wil met de veteranendagen de waardering voor de veteranen, die vaak dienden onder buitengewoon moeilijke en zware omstandigheden, vergroten. De luchtmacht organiseert het jaarlijkse evenement in samenspraak met vertegenwoordigers van de Stichting Federatie Militaire Luchtvaart. De stichting treedt op als belangenbehartiger voor de veteranen van de militaire luchtvaart. Toegang tot de veteranendagen is alleen mogelijk met uitnodiging.

bron:MinDef