Naar aanleiding van het aantreffen van een stoffelijk overschot in Beekbergen en het onderzoek naar de vermiste Turkse zakenman Nagi Havucgil heeft het rechercheteam dinsdagochtend in alle vroegte op meerdere locaties in Gelderland vier aanhoudingen verricht.

Op donderdag 10 augustus j.l werd in alle vroegte in een bosperceel langs de A 50 onder Beekbergen (gemeente Apeldoorn) een stoffelijk overschot aangetroffen. Het stoffelijk overschot verkeerde in verregaande staat van ontbinding en door de technische recherche en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd direct een uitgebreid onderzoek gestart.
Uit sectie bleek, dat het om een manspersoon ging en inmiddels is uit onderzoek gebleken dat het vrijwel zeker om de vermiste Turkse zakenman Nagi Havucgil gaat.

In verband hiermee heeft het rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van deze zakenman dinsdagochtend op meerdere locaties in Gelderland vier aanhoudingen verricht. Het gaat om drie mannen en één vrouw. Na de aanhoudingen zijn er huiszoekingen verricht en de verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. In het belang van het onderzoek worden geen nadere gegevens over deze mensen vrijgegeven.

Het rechercheteam heeft sinds de aangifte van vermissing van de zakenman tientallen mensen verhoord. Van zijn vermissing werd op 1juli aangifte gedaan bij de politie Apeldoorn. Hier had Havucgil in verband met zijn zakelijke contacten verbleven. Uit het recherche-onderzoek is gebleken dat de zakenman op zondag 25 juni in de namiddag voor het laatst in Huissen was gezien in het gezelschap van twee mannen.

In verband met de vermissing werd ondermeer een flyeractie opgezet, waarbij in Apeldoorn, Arnhem, Huissen, Zutphen en Deventer honderden flyers zijn verspreid. De flyers waren in de Nederlandse en Turkse taal opgesteld en werden vooral uitgereikt aan bezoekers van horecazaken en winkels waar veel Turkse bezoekers komen en bij moskeeën. Ook de media besteedden ruime aandacht aan de vermissing van de zakenman. De tips die hieruit naar voren kwamen, hebben niet geleid tot de aanhoudingen van vandaag.

Indien men alsnog informatie over dit onderzoek aan de politie wil geven, kan dat nog steeds via het nummer is 0800 –  0233392 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of het landelijke politienummer 0900 – 8844.

bron:Politie Noord en Oost Gelderland