Zaterdagmiddag werden na afloop van de demonstratie op de Dam vier jongemannen (14 tot 20 jaar oud) door de politie gearresteerd. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Tussen een uur en halfdrie demonstreerden zo’n 200 a 300 mensen op de Dam tegen de in Denemarken gepubliceerde spotprenten van de profeet Mohammed. De politie, die onder meer gebruik maakte van het vredesdetachement, wist samen met buurtvaders en andere contactpersonen te voorkomen dat de protestactie uit de hand zou lopen. Rond halfdrie eindigde de demonstratie en verlieten de meeste demonstranten de Dam.

Een groep van circa 70 jongeren probeerde vervolgens de politie te provoceren. Vanaf de Dam liep de groep in wisselende samenstelling over de Nieuwendijk, Kalverstraat, Muntplein en Koningsplein. Toen een winkelruit werd ingegooid en er gepoogd werd spullen te stelen werden twee raddraaiers gearresteerd.

Ter hoogte van de Munt wist de Mobiele Eenheid de groep te beletten om verder te gaan richting Rembrandtplein. Later werden nog eens twee knapen ingerekend die probeerden in een winkelstraat spullen stuk te maken. De politie eiste dat enkele tientallen jongeren zich verwijderden waar gehoor aan werd gegeven. Rond halfvijf keerde de rust geheel weer.
 
bron:Politie Amsterdam-Amstelland