Maandagavond even voor 23.00 uur raakten vier personen, waaronder drie kinderen gewond bij een brand in een woning aan het Mendelssohnplein. Een bewoonster van een naastgelegen woning werd ter controle vergebracht naar het ziekenhuis. Drie panden raakten door de brand onbewoonbaar.

Omstreeks 22.50v uur ontdekte een buurtbewoonster dat er brand was uitgebroken aan de achterzijde van de woning. Op dat moment bevonden zich nog vier personen in de woning. De moeder van het gezin en drie kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar. Zij wisten op tijd de woning te verlaten. Twee van de drie kinderen hadden brandwonden. De oudste jongen en zijn moeder hebben mogelijk rook ingeademd. Allen zijn vervoerd naar ziekenhuizen in Alkmaar en Beverwijk.
De brandweer heeft het vuur geblust met assistentie van korpsen Limmen en Heiloo. Rond 01.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De woning waar de brand was uitgebroken raakte zwaar beschadigd. De twee daarnaast gelegen woningen raakten hadden brand- rook- en waterschade waardoor ook deze woning enige tijd niet bewoonbaar zullen zijn. Over het ontstaan van de brand bestaat op dit moment nog geen duidelijkheid.
bron:Politie Noord Holland Noord