De politie Fryslân heeft de afgelopen week twee mannen en twee vrouwen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij (en) de verkoop van drugs op Terschelling gedurende een aantal maanden. Op woensdag 1 maart jl. werden een 24-jarige man en twee 20-jarige vrouwen, allen woonachtig op Terschelling, aangehouden.
Op maandag 6 maart jl. werd een 36-jarige man uit Harlingen aangehouden, zijn woning is onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Er zijn onder andere een telefoon, een kleine hoeveelheid geld en 15 gram cocaïne inbeslaggenomen. De 36-jarige Harlinger wordt verdacht van het leveren van de drugs aan de 24-jarige man uit Terschelling, die ervan wordt verdacht de drugs (cocaïne) vervolgens te hebben verkocht aan gebruikers op Terschelling. De vrouwen zouden hebben gefungeerd als tussenpersonen; zij zorgden voor de inkoop bij de Harlinger en de overdracht van de drugs aan de Terschellinger.
De 24-jarige man is in bewaring gesteld (periode van 14 dagen voorarrest) De twee vrouwen die ook in bewaring waren gesteld, zijn weer op vrije voeten, van één van hen is de bewaring geschorst, de ander is, nadat zij is gehoord, op vrije voeten gesteld. Zij blijft overigens verdachte. De man uit Harlingen wordt in de loop van deze week geleid voor de rechter-commissaris in de rechtbank Leeuwarden. Het politieonderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
bron:OM