De politie heeft maandag vier mannen aangehouden. Zij worden er van verdacht een 42-jarige man uit Oosterhout, te hebben ontvoerd en hem een groot geldbedrag te hebben afgeperst. Het geld werd op 24 mei door een voorbijganger gevonden en later bij de politie ingeleverd. Ruim 100 politiemensen werden ingezet bij de aanhoudingen en doorzoekingen op elf locaties in Nederland en België.

Twee mannen van 27 en 41 jaar uit Breda, werden aan het eind van de middag op de Ettensebaan door een arrestatieteam in hun auto aangehouden. Kort daarna werd een 41-jarige verdachte uit Chaam aangehouden in Alphen. Hij probeerde in eerste instantie te vluchten, maar werd door een ander arrestatieteam klemgereden. Aan het begin van de avond hield de Belgische politie een 36-jarige man in zijn woning in Hoogstraten aan. De recherche doorzocht op elf locaties in Breda, Oosterhout, Chaam, Hoogstraten en Dorst verschillende woningen, een winkel, twee loodsen en een garagebox.

Het slachtoffer werd op woensdag 24 mei ontvoerd toen hij s ochtends bij zijn bedrijf in Oosterhout aankwam. Een aantal gemaskerde mannen dwong hem in een auto te stappen.
s Middags werd hij weer vrijgelaten met de opdracht om dezelfde dag nog 100.000 euro te betalen. De man voldeed aan dit verzoek en liet het geld, na instructies van zijn afpersers, in een plastic zak op de St. Annadreef in Ulvenhout achter. Een toevallige voorbijganger die de tas met geld vond, meldde zijn vondst op 26 mei bij de politie. Toen op diezelfde dag ook het slachtoffer aangifte deed van ontvoering en afpersing was de link snel gelegd. De unit Zware Criminaliteit onderzocht met 15 rechercheurs de ontvoering en afpersing.

bron:Politie Midden- en West Brabant