Op zaterdag 14 januari omstreeks 18.00 raakten Heracles en AZ supporters op het Marktplein in Almelo slaags met elkaar. De situatie speelde zich kort na sluiting van de markt af, op het moment dat de marktkoopmannen bezig waren met het afbreken van hun kramen.
Een groep van circa 15 AZ supporters was onderweg naar een café aan het Marktplein. Een groep Heracles aanhangers was aan de overkant, deels op straat, deels in een andere uitgaansgelegenheid. Als de twee groepen elkaar in het oog krijgen zoeken ze elkaar op, hetgeen uitmondt in een confrontatie midden tussen de marktkramen op het Marktplein. Er wordt met ijzeren schragen en houten palen geslagen waarbij ook een vrachtwagen van een koopman wordt beschadigd. Ook is een passant uit Vriezenveen met een ‘goedendag’ (een handvat met ijzeren ketting waaraan een ijzeren bal met punten) om de oren geslagen, met letsel tot gevolg. Het is nog niet duidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is. De 21 jarige Vriezenvener raakte met twee andere knapen uit Vriezenveen in het tumult verzeild, toen zij toevallig op het moment van de confrontatie tussen AZ’ers en Heraclessupporters het Marktplein opliepen. Als de politie ter plaatse komt worden twee van de Vriezenveners en twee Heraclessupporters wegens mishandeling c.q. openlijke geweldpleging aangehouden.
 
Eén van de Heraclessupporters, een 19 jarige Almeloer, wordt ervan verdacht direct betrokken te zijn bij de mishandeling van de AZ-supporter met een ijzeren paal (behorend bij de kramen) en het beschadigen van de vrachtwagen. Nadat extra politieversterking arriveerde maakte de groep AZ-supporters zich uit de voeten richting het gemeentehuis. De politie zette de achtervolging in waarna de groep zich in de wijk Westeres verspreidde. Twaalf van hen werden door de politie aangetroffen en meegenomen naar het bureau. Hun gegevens zijn genoteerd. Omdat er geen sprake meer was van enig risico, mochten zij op eigen gelegenheid naar het stadion. Een groep van 15 AZ’ers werd na de wedstrijd per bus naar Deventer vervoerd.
In totaal liepen drie personen verwondingen op, d.w.z. twee van de vier verdachten en een hulp van één van de marktkoopmannen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
 
bron:Politie Twente